Bielorusov posilnia Kosticynovci, stihnú zápas so Slovenskom

09.05.2012 Celý región

Helsinki 9. mája (TASR) - Bieloruskú reprezentáciu na hokejových majstrovstvách sveta v Helsinkách a Štokholme posilní bratské duo zo zámoria Andrej a Sergej Kosticynovci. Hráči Nashvillu Predators, ktorý ukončil svoje putovanie v play off NHL v 2. kole, pristanú v piatok vo fínskej metropole a už v sobotu sa predstavia v zápase A-skupiny so Slovenskom.

Pre Andreja to bude už siedmy svetový šampionát, jeho o dva roky mladší brat Sergej zatiaľ štartoval iba na MS v roku 2008 v Kanade. Obaja spoločne obliekajú v profilige dres Predators, no len od februára, kedy Andreja do Nashvillu vymenili Montreal Canadiens. Na medzinárodnej scéne sa okrem jediného seniorského šampionátu už bok po boku predstavili niekoľkokrát - na MS do 18 rokov v roku 2003, či na MS do 20 rokov (2004 a 2005). Andrej hral aj na vlaňajšej edícii MS v Bratislave a Košiciach, Sergej sa prezentoval na ZOH 2010 vo Vancouveri.

Z hľadiska postupu do štvrťfinále bude duel so Slovenskom kľúčový aj pre Bielorusov, ktorí doposiaľ dvakrát tesne prehrali s Fínmi a Švajčiarmi a zvíťazili nad Kazachstanom 3:1. Okrem Kosticynovcov do Škandinávie mieri aj viacero ich klubových spoluhráčov - Martin Erat posilní Česko, Roman Josi reprezentáciu Švajčiarska a Craig Smith tím USA. Jedine Alexander Radulov sa nepridá k ruskej zbornej, lebo ho čaká operácia kolena.
 

Vyberte región